Pri termíne syndróm vyhorenia vás určite napadnú manažéri na vysokých pozíciách, podnikatelia, či pracovníci pomáhajúcich profesií. Asi málokto si tento jav spojí s materstvom, či starostlivosťou o rodinu. Opak je však pravdou! Ak sú syndrómom vyhorenia ohrození pomáhajúci pracovníci a manažéri, tak maminy určite dvojnásobne!

Materstvo, či starostlivosť o rodinu sú spojené s neustálou pomocou, obetou a dôrazom na efektívny manažment naprieč generáciami zameranom na výsledky. Ak v tom celom nedbajú maminy aj na seba – problém je na svete.

Nechcem, aby ste boli vystrašené – syndróm vyhorenia nie je na celý život! Jeho liečba zahŕňa predovšetkým premenu myslenia a vzorcov správania. Cieľom je nastolenie zdravej sebaúcty, učiť sa komunikovať svoje potreby a žiadať o pomoc, ak je to potrebné. Rovnako tak zahŕňa v sebe hľadanie aktivít na regeneráciu síl, ktoré majú rovnakú hodnotu ako služba iným.

Rada by som vám ponúkla pár myšlienok, ktoré sa zrodili z mojej praxe psychologičky počas poradenstva so skvelými obetavými maminami, ktoré chytil do spárov syndróm vyhorenia.

Nech sa páči čítajte! Vyhorenie v materstve

Autorka: Denisa Zlevská

Autorka: Denisa Zlevská

 
Je psychologička a psychoterapeutka zaoberajúca sa medziľudskými vzťahmi a osobnostným rozvojom. Poskytuje poradenstvo pre je individuálnych klientov a páry. Venuje sa téme syndrómu vyhorenia. Spolupracuje v rámci projektu vyhorenie.sk formou odbornej pomoci. Založila a riadi Centrum pre tréning a rozvoj, ktorého cieľom je pomáhať rozvíjať vnútorný potenciál človeka, umožniť mu realizovať dôležité zmeny a prežívať život naplno v harmónii so sebou i vo vzťahoch.

Kontaktujte nás!

Zavolajte na +421 911 913 824, napíšte nám na info@ctar.sk alebo vyplňte nasledovný formulár a my vás budeme kontaktovať.

3 + 12 =